Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészülés elméletben, gyakorlatban

Szöveg: Suszter Attila alezredes, repülésbiztonsági főnök |  2016. április 19. 15:15

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tartottak nemrég speciális képzést az állami légijárművekkel kapcsolatos légiközlekedési baleseti ügyeleti szolgálatok elméleti és gyakorlati felkészítése érdekében.

1596012072

Az eseményt Lamos Imre dandártábornok, parancsnok nyitotta meg. Mivel hasonló jellegű, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt repülő alakulatait érintő, központilag szervezett képzést hosszú ideje nem tartottak, az érdeklődés is nagy volt: a negyven főt meghaladó hallgatóság soraiban nem csak a légierő, de a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálatának szakemberei is helyet foglaltak.

1596012072

A felkészítés a Közlekedésbiztonsági Szervezet tapasztalt szakembereinek elméleti előadásaival kezdődött, majd gyakorlati foglalkozások következtek terepen, berendezett kárhelyszínen. A nap hátralevő részét a végzett gyakorlati tevékenység elemzése, értékelése és újabb elméleti foglalkozások töltötték ki.

A rendezvény konklúziójaként a teljes résztvevő állomány egyetértett abban, hogy a baleseti ügyeleti szolgálatot teljesítő szakemberek ismereteinek szinten tartása, gyakorlati tapasztalatainak bővítése rendszeres képzést, gyakorlást igényel. A pozitív tapasztalatok alapján a felkészítés várhatóan 2016 őszén folytatódhat. 

1596012072


A szerző felvételei