Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészült a Bocskai-dandár az önkéntesek fogadására

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. szeptember 18. 17:50

Csaknem 500 műveleti tartalékos vonul be szeptember 24-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi kiképzőbázisára. A tíznapos kiképzés előtt a logisztikai készenlétet ellenőrizték a Vay Ádám Kiképzőbázison.

1595941806

A Baráth István dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság logisztikai erők főnöke és a dr. Böröndi Gábor dandártábornok, dandárparancsnok által vezetett bizottság szakemberei a tartalékosok felkészítésének, kiképzésének anyagi és technikai ellátottságát, valamint az elhelyezés körülményeit ellenőrizték.

Az önkéntes műveleti tartalékosok számára a tíznapos általános katonai kiképzést a Bocskai-dandár kiképzőcsoportjai tartják majd a hajdúhadházi kiképzőbázison. A bevonulókra többek között alaki, műszaki, vegyivédelmi és lőkiképzés vár, de felkészítik őket a Magyar Honvédségben rendszeresített technikai eszközök és járművek használatára is.

Az önkéntes műveleti tartalékosok a kiképzést követően október negyedikén, a tartalékosok világnapján tesznek majd esküt, és a minősített időszakon kívül például katasztrófavédelmi feladatok ellátására vagy kiemelt gyakorlatokra lesznek behívhatók.