Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felújított első világháborús emlékművet adtak át Lövőn

Szöveg: honvedelem.hu / sopronmedia.hu |  2018. január 26. 8:40

A Don-kanyar hőseinek és áldozatainak emléknapján adták át a Győr-Moson-Sopron megyei Lövő község felújított első világháborús emlékművét.

1596043856

Az esemény a Nagyboldogasszony-templomban Gyürü Ferenc plébános által bemutatott szentmisével kezdődött, a Don-kanyarban hősi halált halt áldozatokért, a hazatértekért és az itthon maradott családokért, a nemzetért és megmaradásunkért.

1596043856
A szentmisén részt vett Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke is.

A megemlékezéshez kapcsolódva adták át a település felújított első világháborús emlékművét.
A kormányzati támogatásból felújított, a Nagy Háború áldozatainak emléket állító emlékműnél Feketéné Grúber Szabina történelemtanár mondott beszédet, majd Gyürü Ferenc plébános áldotta meg az emlékművet.

A rendezvényen Hollósi Gábor polgármester elmondta: a település önkormányzata az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság döntése alapján kormányzati támogatással több mint másfél millió forintból újíthatta fel a történelmi emlékművet hőseinek tiszteletére, a közösség erősítésére és örömére.

A felújított emlékműnél koszorút helyezett el Firtl Mátyás, Hollósi Gábor, valamint Barcza Attila, a soproni önkormányzat képviselője és tanácsnoka.

1596043856

Fotó: Griechisch Tamás (sopronmedia.hu)