Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fényt visznek az éjszakába

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados |  2019. február 24. 7:12

Tábori világító szerelvény műszaki gépkezelői tanfolyamot tartanak az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél, amelyen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái is részt vesznek.  

1599199224
A szerelvény világítást és szükség szerint alacsony szintű energiaellátást, valamint elosztást biztosít tábori körülmények között az ott használt különböző létesítmények számára. A konténer, amely a felszerelés kompakt csomagolását szolgálja, egy Rába H-18-as terepjáró tehergépkocsin szállítható, amelyben a szükséges eszközöket, az aggregátort, a lámpatesteket, az elosztókat és vezetékeket helyezik el.

1599199224
A négyhetes TÁVISZ-03 tanfolyam résztvevői a sikeres elméleti vizsga után kezdhették meg a gyakorlati feladatokat, amely a szakirányú munkavédelmi és elsősegély-nyújtási ismeretekkel indult, majd a gépek szerkezettana és a szerelvény üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók következtek, végül pedig a technológiai ismeretek és a karbantartási műveletek elsajátítása zárta a sort. A felkészítésen a tanfolyam résztvevőinek egy sátortábor külső és belső világítását kellett megoldaniuk, amellyel nemcsak a szakmai feladatokat, hanem az irányítást és az összehangolt csapatmunkát is gyakorolták.

1599199225
A szerző felvételei