Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éjszakai lövészet Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2019. február 24. 6:31

Ezredszintű éjszakai lövészetet tartott a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred az elmúlt napokban.

1599199223
A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Megért István alezredes, törzsfőnök vezetésével végrehajtotta az év első ezredszintű lőgyakorlatát a Várpalota közelében található Berki Ferenc lőtéren február 13-14-én.

A katonáknak az 1. számú pisztoly, és gépkarabély lőgyakorlat során, szabadon választott tüzelési testhelyzetet felvéve, – a közeledő ellenséget szimbolizáló – a szakutasításban meghatározott célalakokat kellett leküzdeniük éjszaka, rossz látási viszonyok között.

1599199223
Az éjszakai lövészet során a legfontosabb tényező az volt, hogy mindenki magas szinten elsajátítsa a fegyverkezelést, hiszen minden körülmények között tudni kell helytállni, legyen az nappal, éjszaka, vagy bármilyen váratlan helyzet. A katonák a különböző részfoglalkozásokon megtanulták a monokuláris éjszakai figyelőműszer használatát, az éjszakai tájékozódást, illetve az éjszakai harcászat sajátosságait.

A törzsfőnök elmondta: „A jövőben az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektetünk a rendszeres kiképzésre, és igyekszünk a foglalkozásokat minél érdekesebbé, tartalmasabbá tenni. A katonák nemcsak a gyalogsági- és speciális fegyverek kezelését gyakorolják majd, de a harcászati kiképzésben is új elemeket vezetünk be."

Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, a lövészetet sikeresen és balesetmentesen teljesítette a közel 350 fős állomány. Az alezredes köszönetet mondott a végrehajtó és a kiszolgáló állománynak a sikeres és eredményes munkáért.

1599199223
Fotó: a szerző felvételei