Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Film készült a katona-zenekari fesztiválról

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. április 4. 19:17

1897-ben a fehérvári 17-es Honvéd Gyalogezred honvédzenekarát Fricsay Richárd alapította és vezényelte, de a fiatal karmester Székesfehérváron is példaértékű kulturális életet teremtett − mondta Vargha Tamás Székesfehérváron április 4-én, pénteken. 

1595969753
Vargha Tamás szerint Fricsay Richárd példaértékű kulturális életet teremtett Székesfehérváron

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a tavaly augusztusban megrendezett Fricsay Richárd Katona-zenekari Fesztiválról készült film bemutatóján − a székesfehérvári Szent István Király Múzeum nagytermében − úgy fogalmazott, hogy a zeneszerző ápolta a zenei hagyományokat, illetve létrehozta a városban a zeneiskolát és a városi dalárdát.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság − kapcsolódva a Szent István-emlékév programsorozatához − a várossal közösen tavaly augusztus 16-án rendezte meg a fesztivált Székesfehérvár főterén. A rendezvényen a Magyar Honvédség kaposvári, székesfehérvári, tatai és veszprémi helyőrségi zenekarai mutatkoztak be és szórakoztatták klasszikus, valamint dzsesszzenével a város zeneszerető közönségét.

Akik megjelentek a Szent István Király Múzeum által szervezett péntek délutáni vetítésen, ezt az élményt élhették át újra a filmet megtekintve.

1595969753
A tavaly augusztusi fesztivál élményét élhették át újra, akik megnézték a filmet


Fotó: a szerző felvételei