Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főiskolán toboroztak

Szöveg: Galambos Sándor |  2016. április 19. 18:42

A Kecskeméti Főiskola állásbörzéjén vettek részt április 13-án az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának a munkatársai. Az önkéntes műveleti tartalékos szolgálatot és a szerződéses katonai pályát népszerűsítették.

Külön standot kaptak az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának munkatársai a Kecskeméti Főiskola által rendezett állásbörzén. Durgó Tamás, Gáldonyi Sándor századosok és Kollár Ernő főtörzsőrmester tájékoztatták a fiatal pályakezdőket és a leendő mérnököket az önkéntes műveleti tartalékos szolgálatra jelentkezőkkel szembeni elvárásokról és a szerződéses katonai pálya kínálta kiszámítható életpálya vállalásának lehetőségeiről.

1596012074

Gáldonyi százados elmondta: kiemelt feladatuknak tekintik, a főiskolások és az egyetemisták megszólítását. Ennek érdekében együttműködési megállapodást is kötöttek a főiskola rektorával és a diákönkormányzattal. Ebben a főiskola vezetése vállalja, hogy biztosítja az intézményen belüli toborzómunka feltételeit, és ezekre a rendezvényekre saját zárt láncú tájékoztató rendszerén is felhívja a hallgatók figyelmét.

Az állásbörzén az MH Légijármű Javítóüzem munkatársai is részt vettek. Szilvási László százados és Szabó János főtörzszászlós kimondottan a gépészek, a műszaki tárgyak iránt érdeklődők figyelmét kívánták felkelteni. Munkatársakat kerestek, fiatal pályakezdőknek, mérnököknek ajánlottak elhelyezkedési lehetőséget.

Fotó: a szerző felvétele