Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fókuszban a határvédelem, a toborzás és a katonaközpontúság

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy |  2017. március 5. 9:14

Az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) éves értékelő és feladatszabó értekezletét március 2-án rendezték meg a várpalotai Kossuth-laktanyában.

1596028526

A katonai szervezet 2016. évi tevékenységéről és az idei feladatokról Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka beszélt. Értékelésében kiemelte: az elmúlt esztendő – az előzőekhez hasonlóan – a kihívások éve volt. A betervezett alaprendeltetésű feladatok ellátása mellett az MH BHK részt vett a tömeges bevándorlással összefüggő teendők végrehajtásában és kiemelten kezelte a toborzási feladatokat is. A parancsnok hozzátette: a katonai szervezet számos toborzórendezvényen és különböző civil kezdeményezésű eseményen jelent meg, ezzel is népszerűsítve a Magyar Honvédséget és közvetlenül az MH Bakony Harckiképző Központot.

1596028526

Az idei év feladatainak meghatározásánál a parancsnok hangsúlyozta: követni kell az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP)  parancsnoka által meghatározott prioritásokat, és ezeket – az alaprendeltetésű feladatok mellett – teljesítenie kell a katonai szervezetnek.

Takács Attila dandártábornok, az MH HFKP parancsnoka köszönetét fejezte ki a tavaly elvégzett színvonalas szakmai munkájáért. Hangsúlyozta: a jövőben is ezt várja el a katonáktól, illetve a közalkalmazottaktól.

A dandártábornok feladatszabásában kiemelte: a hazai és nemzetközi gyakorlatok maradéktalan kiszolgálása mellett prioritást élvez a toborzás, a katonaközpontú szemlélet, valamint az ország védelme.

1596028526

Az állománygyűlésen a Központi Gyakorló és Lőtér kiképzési lehetőségeinek bővítése mellett szó esett az idei év feladatait meghatározó „Saber Guardian 2017" elnevezésű nemzetközi gyakorlatról is, amelynek ideje alatt várhatóan több ezer NATO-katona halad át az országon.

A rendezvény végén Varga Iván főtörzsőrmester vehetett át oklevelet és emléktárgyat a toborzótevékenység során nyújtott kiemelkedő kommunikációs és előadói képességének elismeréseként.

1596028527

Fotó: Pintér László