Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyóiratok Éjszakája

Szöveg: K. Z. |  2015. június 16. 11:12

Sajátos színfolttal bővül az idei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat: az Iparművészeti Múzeumban június 20-án, szombaton 14 órakor kezdődik és másnap hajnali 2 óráig tart a „Folyóiratok, magazinok éjszakája” című program.

Koren Zsolt, a házigazda intézmény sajtófőnöke a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: nagy örömükre, több mint 90 – köztük számos vidéki és határon túli szerkesztőség – jelezte részvételét. A szerkesztőségek két platformon kapnak bemutatkozási lehetőséget: a saját standon folyamatosan és a pódiumok egyikén az este folyamán egy ízben. Az épület földszinti Üvegcsarnokában iparművészeti és dizájnvásárt szerveznek kortárs alkotók részvételével, a múzeum három reprezentatív kiállításában kurátori vezetésekkel várják a közönséget, a délutáni órákra családi programokkal készül a múzeum pedagógiai osztálya. A sajtófőnők szerint a „Folyóiratok, magazinok éjszakája" a résztvevők nagy száma és a lapok által garantált nívó miatt is kiemelkedő programnak ígérkezik.

A rendezvényen a honvédelmi tárca periodikái is jelen lesznek, élükön a Honvédségi Szemlével. A Magyar Honvédség szakmai, tudományos folyóirata szerkesztőbizottságának tagjai, valamint a lap szakértői várhatóan 22 órakor vesznek részt pódiumbeszélgetésen, ahol bemutatják a kiadványt, valamint a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyét, majd válaszolnak a látogatók honvédelmi és biztonságpolitikai tárgyú kérdéseire.

1595995806