Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik a katonai igazgatási szaktanfolyam

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2015. május 7. 19:41

Május első két hetében tovább folytatódik a katonai igazgatási szakfeladatokkal foglalkozó és ez irányú beosztásokat betöltők szakmai felkészítése az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) budapesti objektumában.

1595993180

A tíz napig tartó szaktanfolyamot a parancsnokság Katonai Igazgatási Osztálya már harmadik alkalommal szervezte meg azoknak a katonáknak és közalkalmazottaknak, akik a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél katonai igazgatási szakmai feladatokkal foglalkoznak, illetve ebben a beosztásban végzik a napi munkájukat. A tanfolyam célja, hogy a szakemberek megfelelő mélységű, friss elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek a katonai igazgatás, hadkiegészítés területén, különösen az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel kapcsolatban, valamint a különleges jogrendben, a hadkötelezettség bevezetését követően a hadköteles állomány-, illetve a gazdasági-, anyagi szolgáltatások biztosításával kapcsolatos feladatok végrehajtása során.

Vanyur Tibor ezredes, az alakulat parancsnoka a résztvevőket köszöntve elmondta, hogy a felkészítés célja, a szakállomány megfelelő képzése. Hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy az állomány jártasságot szerezzen a katonai igazgatási tevékenységgel kapcsolatos feladatok végrehajtásában, megismerje a hadkiegészítési-, toborzó- és érdekvédelmi, de legfőképp az önkéntes tartalékos állománnyal kapcsolatos feladatokat és tevékenységeket. Elmondta, hogy az idei évben a szervezők nagyobb hangsúlyt helyeztek a gyakorlatiasabb képzésre, a napi munkavégzés során előforduló feladatok folyamatainak részletes áttekintésére.

1595993180

Fotó: a szerző felvételei