Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik az MHP vezénylőzászlósainak az ország számos pontját érintő látogatássorozata

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: Máthé Csaba zászlós és a szerző felvétele |  2020. április 17. 10:09

Berek Zsolt főtörzszászlós, a légierő haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa ezúttal Hercegszántón, a déli határnál szolgálatot ellátó katonák feladatairól, majd Veszprémben és Győrben, az Acélkocka altiszti képzés szakmai tanfolyamain résztvevő hallgatók helyzetéről tájékozódott az elmúlt napokban.

1596078202

Berek főtörzszászlós az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék hercegszántói határvédelmi bázisán, valamint a határszakaszon április 9-én tett látogatása során – amelyre elkísérte Miklós Zoltán főtörzszászlós, az MH 54. Radarezred vezénylőzászlósa – ellenőrizte a szolgálatteljesítés feltételeinek meglétét és a szolgálatban lévő állomány felkészültségét. A vezénylőzászlós az MH 54. Veszprém Radarezred katonáival, valamint az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjeivel is találkozott, akik jelentettek az ellátás, a felszerelés, az elhelyezés feltételeiről, és a járványügyi intézkedések alkalmazásáról. Berek főtörzszászlós megköszönte a szolgálatot, és a légierő szemlélőség támogatásáról biztosította a katonákat.

A látogatás április 9-én Veszprémben, az MH Légi és Vezetési Irányítási Központnál, majd április 15-én Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred által szervezett altiszti szakmai tanfolyam megtekintésével folytatódott. A képzések vonatkozásában Berek főtörzszászlós a közkatonák előmeneteléről, hozzáállásáról kérdezte az oktatókat, a résztvevőktől pedig benyomásaik, tapasztalataik és a tanfolyamot segítő elgondolásaik után érdeklődött. A katonákhoz szólva kiemelte: a Magyar Honvédség Parancsnokságának eltökélt szándéka a tanfolyam eredményes befejezésének támogatása. A résztvevőket kérte, hogy továbbra is koncentráljanak a tanulásra, tartsák fenn motivációjukat, mivel így válhatnak azokká az altisztekké, akikre a Magyar Honvédségnek szüksége van. 

1596078203

Berek Zsolt főtörzszászlós győri látogatása alkalmával egyúttal találkozott a Széchenyi István Egyetem Kollégiumában működő COVID-19 Megfigyelő Központnál őrzés-védelmi feladatot ellátó katonákkal is.

„A határőrizeti, valamint az egészségügyi vészhelyzettel kapcsolatos feladatba bevont állomány motivált, a szolgálatát magas szinten látja el. A járványügyi intézkedések alkalmazása következetes és eléri a kívánt célt. A szakmai tanfolyamok résztvevői mindent megtesznek annak érdekében, hogy remek altisztekké váljanak, amit a katonai szervezet oktatói erőn felül nyújtott támogatása tesz eredményessé" – hangsúlyozta Berek főtörzszászlós az elmúlt napok ellenőrzései kapcsán.