Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kormánybiztosi látogatás Kaposváron

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. április 17. 9:01

Maróth Gáspár, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos és dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese tett látogatást április 16-án a logisztikai ezrednél, Kaposváron.

1596078200

A Magyar Honvédség, így a logisztikai ezred is felkészült a járványügyi veszélyhelyzet kezelésére és a különleges jogrend idején adódó további kihívásokra. Maróth Gáspár kormánybiztos elmondta, hogy a Magyar Honvédség rendkívüli gyorsasággal fejlődött fel a veszélyhelyzet feladatainak ellátására, és szintén gyorsan szerezték be az e feladatok végrehajtásához szükséges eszközöket. A csütörtöki látogatás célja a felkészüléssel kapcsolatos kiképzés, a beszerzett eszközök alkalmazási képességeinek szemléje volt.

1596078201

„A koronavírus elleni küzdelemben nekünk, katonáknak az a feladatunk, hogy támogassuk Magyarországot" – intézte szavait dr. Böröndi Gábor altábornagy a mentesítési feladatokra felkészülő állomány felé. Külön megköszönte a feladatba bevont önkéntes területvédelmi tartalékosok szolgálatát, és további hasonló mértékű helytállásra buzdította őket. Mint kiemelte, a Magyar Honvédség az Országos Operatív Törzzsel együttműködve, annak feladatszabása alapján végzi kiemelt feladatait, amelyeket Magyarország kormánya a haderő részére meghatároz.

1596078201

A logisztikai ezred – alaprendeltetéséből adódó feladatai mellett – részt vesz a határvédelem, a határbiztosítás és a kritikus infrastruktúra védelmének feladataiban. A kaposvári katonák utóbbi feladat részeként kórházparancsnoki szolgálatot látnak el Kaposváron és Nagyatádon, illetve honvédelmi irányító tevékenységet folytatnak Mohács, Pécs, Nagykanizsa, Kaposvár és Zalaegerszeg városokban a vízműveknél. Emellett a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos, jelenlétfokozó járőrszolgálat ellátásából is kiveszik részüket a logisztikus katonák.

1596078201
1596078200