Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fontos a példamutatás

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2018. szeptember 6. 13:36

Pályakezdő tiszteket fogadtak az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon, szeptember 6-án.

Tanulmányaik befejeztével idén 35 pályakezdő tiszt kezdte meg a szolgálatát az MH ÖHP alárendelt alakulatainál. Mihócza Zoltán vezérőrnagy, megbízott parancsnok köszöntőjében elmondta: a katonatisztnek az egyéni érdekeivel szemben mindig először a közösség és a haza érdekeit kell figyelembe vennie, hiszen erről szól az eskü is. Hozzáfűzte: a legfontosabb feladat a folyamatos képzés és kiképzés, illetve természetesen a Közös Akarat feladat, amelyben a haderő jelenleg készenléti szolgálatot lát el.

1599192577

„Töltse el önöket büszkeséggel, hogy a Magyar Honvédség tisztjeiként szolgálhatnak. Vezetőként mutassanak példát, de legyenek szigorúak elsősorban önmagukkal; a kijelölt feladatokkal, és az alárendeltjeikkel szemben is. Hinniük kell önmagukban, és abban, hogy a szolgálatteljesítés csak csapatként dolgozva lehet sikeres. Építsünk együtt egy olyan haderőt, amelyre az egész ország büszke lehet" – hangsúlyozta Mihócza Zoltán vezérőrnagy. A megbízott parancsnok dióhéjban tájékoztatta a pályakezdő tiszteket a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program legfontosabb elemeiről is.

1599192577

Az MH ÖHP-ra látogató vendégek előadásokat hallgattak meg a katonai szervezet feladatrendszeréről és szerepéről, illetve a haderő missziós szerepvállalásáról is.

1599192577

Fotó: a szerző felvételei