Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Geoinformációs továbbképzést rendeztek

Szöveg: Kovács Mónika hadnagy |  2016. október 23. 15:29

A Magyar Honvédség térképész és meteorológus szakállománya részére rendezett továbbképzést az MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ) a napokban Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

A foglalkozást megnyitva Tóth László ezredes, az MH GEOSZ szolgálatfőnöke elmondta: a rendezvény célja a résztvevők felkészültségének szinten tartása, fokozása, valamint az új ismeretek elsajátítása.

1596021951

A térképész szakállomány továbbképzését dr. Nagy Péter alezredes, főmérnök tájékoztatója nyitotta meg. A résztvevők ezt követően előadásokat hallhattak a Magyar Honvédség alakulatainál dolgozó szakemberek mindennapi munkájáról. Meghívottként az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, valamint a Honvéd Vezérkar Felderítő Csoportfőnökség munkatársai is tartottak előadásokat.

A meteorológus szakállomány foglalkozásainak sorát Kovács László alezredes, az MH GEOSZ szolgálatfőnök-helyettesének beszámolója nyitotta meg, aki a szolgálat meteorológiai osztályainak tevékenységéről beszélt. Ezt követően a Magyar Honvédség meteorológiai csoportparancsnokai ismertették a jelenlegi feladataikat, jövőbeni terveiket. A vendégelőadók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyó meteorológiai kutatásokról, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat repülőtéri meteorológiai informatikai rendszeréről beszéltek.

1596021951

A továbbképzés végén az MH GEOSZ munkatársa, Barsy Dezső őrnagy a pilóta nélküli járművek geoinformációs felhasználásáról, Miletics Péter, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság meghívott előadója pedig a migrációról beszélt.

Zárszavában Tóth László ezredes összefoglalta az egész napos továbbképzés tapasztalatait.

Fotó: a szerző felvételei