Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorolták az árvízvédelemmel kapcsolatos feladatokat

2018. április 3. 10:01

A Tisza Többnemzeti Műszaki Zászlóalj éves felkészítésének részeként rendeztek számítógéppel támogatott törzsgyakorlást március végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában.

1599184458
A törzsvezetési gyakorlás lényege az, hogy a feladatokba bevont szakemberek megismerjék és begyakorolják a döntéshozatali módszereket, lehetőségeket, az alegységek irányítását, vezetését. A folyamatos szinten tartás érdekében a közös műszaki zászlóalj minden tagországa – Magyarország, Románia, Ukrajna, Szlovákia – évente legalább egyszer tart egy számítógépes felkészítést is.

1599184458

Az előző évekhez hasonlóan, idén is alapvetően árvízvédekezéssel kapcsolatos támogatási feladatokat kaptak a résztvevők. A kitalált parancs szerint, a védekezésbe bevont erők műszaki támogatásában vett részt a Tisza Többnemzeti Műszaki Zászlóalj (TMZ). Természetesen az összetett feladatok megoldása közben különböző nehézségekre, incidensekre kellett azonnal és hatékonyan reagálni.

1599184459

A feladatba bevont hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóalj parancsnokaként Zsóri Ferenc alezredes elmondta: nagyon hasznosnak tartja a számítógépes gyakorlásokat. A TMZ négy részt vevő nemzetének közös gyakorlatát, a Blonde Avalanche-t idén Ukrajnában rendezik meg.

1599184459

Fotó: a szerző felvételei