Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyerektábor a Balaton-felvidéken

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. július 19. 23:31

Túrázás, sportversenyek, kalandpark, szalonnasütés, és természetesen sok-sok fürdés a Balatonban: dióhéjban ilyen élmények várnak a Honvédelmi Minisztérium Katolikus Tábori Püspökség által immár tizenhetedik alkalommal szervezett honismereti és természetvédelmi tábora második turnusának résztvevőire.

1596082494

A gyerekek július 19-én a kora délutáni órákban érkeztek meg Karmacsra, ahonnan a szállás elfoglalását és az ebédet követően felgyalogoltak a rezi várba. Itt megismerkedtek a romvár és a környék történelmével, majd bemutatkozó beszélgetés és szalonnasütés zárta az első estét.

Alácsi Ervin őrnagy, a HM Katolikus Tábori Püspökség kiemelt, vezető tábori lelkésze, a tábor egyik szervezője és vezetője elmondta: a tábor 2004 óta az állandóságot képviseli, de természetesen mindig vannak új programok is, hogy a visszatérők ne unatkozzanak.

„Ez a tizenhetedik táborunk, aminek a különlegessége, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel három külön turnusban szerveztük meg. Így nem egy héten át hatvan gyermek, hanem három turnusban több mint száztízen vehetnek részt. Szerintem az a tábor erőssége, hogy nincsenek üresjáratok, sok programot szervezünk nekik. De annak ellenére, hogy korán kell kelni, nagyon jók a visszajelzések" – fogalmazott a tábori lelkész.

1596082494

Hozzátette: a tábor másik érdekessége, hogy a gyerekek nem használhatnak semmilyen kommunikációs eszközt, így csak egymásra tudnak figyelni. Nem ritkán életre szóló barátságok szövődnek, és így a hét elteltével igen nehéz az elválás.

A táborozókat az első napon meglátogatta Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, aki ajándékként csokoládét és dinnyét hozott magával. Mint mondta, nagyon örül, hogy a szervezőknek köszönhetően ilyen sok gyerek gazdagodik felejthetetlen élményekkel.

GALÉRIA