Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyerekzsivaj a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Szabó Viktor |  2015. április 1. 17:35

Szinte nem telt el úgy hét márciusban, hogy ne érkeztek volna látogatók az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz. A hónap végén három óvodás- és két iskoláscsoport is meglátogatta a Petőfi-laktanyát, hogy a gyerekek közelebbről is megismerkedhessenek az itteni élettel és a katonákkal.

1595990484

A Szent Erzsébet Katolikus Óvodából két csoport több mint negyven gyermekkel, valamint a Városmajor Óvoda egy csoportja és a Bocskai István Általános Iskola két osztálya több mint hatvan fővel látogatta meg a laktanyát.

A látogatások alkalmával a laktanyában tettek sétát a csoportok, megcsodálva a szoborparkot, az épületeket, így megismerve a katonák munkahelyét. Néhány alegység különböző elemekkel színesítette a programot − igazodva a gyerekek életkorához −, melyeknek köszönhetően a katonák életébe is betekintést engedtek.

1595990484

Ádám Barnabás ezredes, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka minden alkalommal fogadta a kicsiket irodájában, hogy megmutathassa nekik huszáregyenruháját és annak kiegészítőit, miközben érdekes történeteket mesélt nekik. A díszegység ruhajavító műhelyében pedig nemcsak a trikolór egyenruhákat, hanem azok javításának helyét is megcsodálhatták a gyerkőcök.

A rendészet egy járőrautóval állt ki, amibe nemcsak beszállhattak, de a megkülönböztető jelzéseit is kezelhették az óvodások. Emellett még egy szállításra használt Uralba is beülhettek a gyerekek.

1595990484

Igazi különlegességnek a Budapesti Helyőrség Zenekar és a Különleges Díszelgőcsoport előadásai számítottak, sűrű programjuk mellett ugyanis ritkán adódik alkalmuk a dandár látogatóinak bemutatót tartani. Azonban a hétfői napon − egyéb elfoglaltságuk hiányában − szívesen mutatták meg tudásukat a gyerekeknek.

Sétájuk végén a katolikus óvoda csoportjait a laktanya imatermében fogadta Rácz István százados, a Katolikus Tábori Püspökség lelkésze, aki a kicsikkel együtt imádkozott és énekelt el egy dalt.

1595990485


Fotók: Faludi Miklós főtörzsőrmester, Szabó Lajos zászlós és Szabó Viktor
CímkékKatonaSuli