Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győri katonák a Hawk Strike gyakorlaton, a Bakonyban

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző felvételei |  2020. február 28. 15:56

A győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred mintegy 70 katonája vesz részt a napokban kezdődő Steppe Archer/Hawk Strike 2020 elnevezésű többnemzeti harcászati gyakorlaton, a Bakonyban.

1596076569

Az indulás előtt – ahogy az minden gyakorlat előtt megszokott – a rakétaezred bázisán, egy elvonulás előtti technikai szemlén ellenőrizték le hétfőn a harc- és gépjárművezetők személyi-, valamint az eszközök menetokmányait, meggyőződve arról, hogy minden készen áll az amerikai-magyar gyakorlaton történő részvételre. A katonák és a technikai eszközök kombinált menetet végrehajtva indultak Újmajorba. A gyakorlatban érintett lánctalpas harcjárművek és az azt kísérő személyi állomány a bevagonírozást követően vasúton érkezett meg, míg a kerekes eszközök szerdán, – a menetparancs kihirdetését követően – közúton tették meg az utat a Bakonyba.

A rakétaezred egy vegyes légvédelmirakéta-alegységgel, azaz KUB és MISTRAL tűzalegységekkel, logisztika támogató elemmel és vezetési ponttal vesz részt a március 6-ig tartó gyakorlaton. Az alakulat számára a legfontosabb cél a légvédelmi oltalmazás gyakorlása, a célkövetés, amit a gyakorlat idejére tervezett valós repülések segítségével hajtanak végre.

A győri katonák áttelepülések másik célja az, hogy – igény szerint – a gyakorlaton résztvevő többi magyar és amerikai alegység számára ellenséges légvédelmi környezetet imitáljanak, ezzel is növelve azok kiképzésének hatékonyságát.

GALÉRIA