Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ha gulyás, akkor Szolnok…

Szöveg: Szendyné H. Julianna őrnagy |  2017. szeptember 16. 16:11

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Szolnokon a magyar gasztronómia hagyományőrző rendezvényét, a Szolnoki Gulyásfesztivált. Az idén immár második alkalommal nevezett a versenyre az MH Logisztikai Központ csapata.

1596038738

A fesztivál szervezői szeretnék a gulyásfőzés tudományát itthon és külföldön egyaránt bemutatni és tanítani. A rendezvényen idén is több mint százötven bográcsban rotyogott a gulyás, és a programokra naponta több mint tízezren látogattak ki. A főzőversenyen az ételeket a magyar tradicionális gasztronómia neves mesterei bírálták.

1596038738

A hagyományoknak megfelelően a Magyar Honvédség több alakulata is részt vett az idei fesztiválon. Az MH Logisztikai Központ csapata a tavalyi sikert követően készült az újbóli megmérettetésre. Az étel a tavalyi betyárgulyáshoz hasonlóan ismét magyar vadhúson alapult: a szarvas legjavából készült, kiegészítve azt egy kevés sertéshússal is. A csapat séfje – a tavalyi megmérettetéshez hasonlóan – ismét Novák Sándor őrnagy volt, aki saját receptjét készítette el a versenyen. Az étel nemcsak a csapat tagjai, de a bírálók tetszését is elnyerte, olyannyira, hogy azt a megtisztelő második hellyel ismerték el.

1596038738

Fotó: Tóth Krisztián szakaszvezető