Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haderőnemi vezénylőzászlósi látogatás a tüzér „Acélkockáknál”

2020. április 12. 7:12

A tüzér fegyvernemi altiszti szakmai tanfolyam résztvevőivel, ismertebb nevükön az Acélkockákkal találkozott Papp András főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi Haderőnemi Szemlélőségének vezénylőzászlósa a napokban, Tatán.

1596078062

Papp főtörzszászlós a látogatás során megismerkedett a tüzér Acélkocka tanfolyam hallgatóival és kiképzőivel, megtekintette a kurzushoz szükséges eszközöket, védőfelszereléseket és tájékozódott a tanfolyam menetéről, valamint a tatai dandár koronavírussal kapcsolatban bevezetett eljárásrendjéről és az ehhez kapcsolódó, alaprendeltetésen felüli feladatairól is.

1596078062

Az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál a tüzér fegyvernemi altiszti szakmai tanfolyam március 23-án indult a dandár 101. Tüzérosztályának szervezésében. A július közepéig tartó kurzuson a hallgatók megismerkednek a Magyar Honvédségnél rendszeresített tüzér fegyverzettechnikai eszközökkel, valamint elsajátítják a bemérő, tűzvezető és tüzér felderítő beosztásokhoz szükséges szakmai ismereteket. A leendő tüzérek ezt követően májusban a Bakonyban éleslövészeten ültetik át az elméleti tudást a gyakorlatba, júliusban pedig vizsgán adnak számot a megtanultakról. A tüzér tanfolyamot sikeresen elvégzők az ünnepélyes altiszti eskütétel után foglalhatják el beosztásukat a Magyar Honvédség alakulatainál, köztük a tatai dandárnál is.

1596078061

A 29 fős tanfolyamon az Acélkockák mellett részt vesznek olyan hallgatók is, akiket alakulatuk – a tatai dandár mellett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár – iskolázott be, hogy a Magyar Honvédség egyetlen tüzér alegységének legjobbjaitól sajátíthassák el a tüzér, aknavető és páncéltörő ismereteket.