Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haditechnikai ismeretek a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Horniák Dóra |  2017. november 29. 17:01

Fegyverzettechnikai foglalkozást tartott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a Honvéd Kadét Programban részt vevő középiskolák végzős diákjai számára a Petőfi-laktanyában.

A négynapos foglalkozáson a Than Károly Szakközépiskola, a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium, az Egressy Gábor Szakgimnázium, valamint a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola azon tanulói vettek részt, akik ebben a tanévben tesznek érettségi vizsgát katonai alapismeretek tantárgyból.

1596041796

A program keretein belül a diákok megismerték a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverek – az AK-63D gépkarabély és a P9RC pisztoly – főbb technikai adatait, működési elvét és a részleges szétszerelésük menetét.

1596041796

A középiskolások egy része Szentendrére készül az MH Altiszti Akadémiára, más tanulók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre (NKE), de van köztük olyan is, aki a Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagja. „A katonai alapismeretek elsajátítása nemcsak a katonai pályát választóknak nagy segítség, hanem az élet bármely területén hasznos ismereteket lehet elsajátítani, mint például az elsősegélynyújtás" – mondta a hagyományőrzéssel is foglalkozó Nagy Artúr, a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium végzős diákja, aki az NKE-re szeretne jelentkezni.

1596041797

Fotó: a szerző felvételei