Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hallgatói látogatás az MH Pápa Bázisrepülőtéren

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2013. február 17. 18:37

Február 7-én és 12-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezető mesterképzési szakának hallgatói tettek látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren, Varga Ferenc nyugállományú ezredes kíséretében.

1595949368

Gangler László ezredes, a bázis parancsnoka részletesen felvázolta az alakulat feladatrendszerét és az ehhez kapcsolódó szervezeti felépítést. Beszélt a bázison megvalósuló Stratégiai Légiszállító Képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) -programról, az abban részt vevő tizenkét nemzet együttműködéséről és azokról a mindennapi feladatokról, amelyek a C−17-es szállító repülőgép biztonságos üzemeltetésének érdekében folynak a bázison.
A második látogatói csoportot Vicai Zoltán alezredes, törzsfőnök fogadta a repülőtéren.

A hallgatók betekinthettek a bázis egyes szakterületeinek tevékenységébe a gyakorlatban is, valamint alkalmuk nyílt a C−17-es nehéz szállító repülőgép megismerésére.
Az MH Pápa Bázisrepülőtéren kapott információk és a szakmai kiránduláson szerzett személyes élmények remélhetőleg nagymértékben hozzájárulnak a hallgatók képzési követelményeinek teljesítéséhez.