Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hamarosan műszakiak napja

Szöveg: Juhász László százados |  2014. április 14. 19:41

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a műszakiak napját Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában április 25-én, pénteken 8:30 órától.

Az idei műszakiak napja alkalmából is színes, izgalmas és tartalmas programokkal várják a szervezők egész nap a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat, kicsiket és nagyokat a Damjanich-laktanyába. A rendezvényt idén is közösen szervezik meg a rendőrség napjával.

1595970337

Felvételünk a tavalyi műszakiak napján készült

A szervezők a 8:30 órás kapunyitástól a 15 órai zárásig tisztelettel várnak minden érdeklődőt a laktanyai rendezvényre. A program 9 órakor ünnepélyes ezredsorakozóval kezdődik. Ezt követően folyamatosan zajlanak majd a különböző programok az egyes helyszíneken, ezek között szerepel rendőrségi, tűzoltó-, valamint mentős bemutató is.

A sportrendezvények közül a legfontosabb a minden évben megrendezett „Vörös Bika" műszaki erőpróba, de a diákok számára is rendeznek hétpróbát.

A kulturális rendezvények között a középkor és az első világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet- és fegyverzetbemutatói is szerepelnek, illetve egy makettkiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők.

1595970337

Az alakulat csapatmúzeuma vadonatúj tárlattal kiegészülve, egész nap várja az érdeklődőket, akik Bese László feketekerámia-gyűjteményéből csodálhatnak meg gyönyörű alkotásokat.

A gyermekek szórakozását különböző bemutatók, gyerekprogramok, paintball, airsoft, íjászat, kalandpark, lovaglás és kézműves-foglalkozás biztosítják.

Dokumentumok