Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Harcba álltak” az ifjú hadnagyok

Szöveg: Juhász László százados |  2014. augusztus 29. 11:14

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen idén végzett és avatott tisztek közül hét hadnagy kezdte meg katonai szolgálatát a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél 2014. augusztus 28-án. Az ifjú tiszteket Antal László alezredes, ezredparancsnok fogadta és köszöntötte az alakulatnál.

1595977827

Tájékoztatójában a parancsnok átfogó képet adott a műszaki ezredről. Bemutatta a szervezet vezetői állományát, majd vázolta az ezred jelenlegi és jövőbeni feladatait, amelyekben már a hadnagyok is tevékenyen részt fognak vállalni.

„A diploma után a felkészülést folytatni kell elméletben és gyakorlatban. Ne szégyelljenek kérni és kérdezni feljebbvalójuktól és beosztottjaiktól. Támaszkodjanak a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező altisztekre" – látta el útravalóval a fiatal hadnagyokat Antal alezredes.

1595977827

Az ország különböző részeiből érkezett pályakezdő tisztek számára nem volt teljesen ismeretlen a szolgálati hely, hiszen korábban a csapatgyakorlatukat is már itt az ezrednél töltötték le. Első beosztásaikat a logisztikai főnökségen, az 1. hídépítő század, a víztisztító század és a helyőrség-támogató alegységek állományában kezdték meg.

A pályakezdők beilleszkedésének elősegítése érdekében az ezrednél mentorokat jelöltek ki a hadnagyok mellé. Három hónapon keresztül segítik munkájukat, előre megtervezett programmal biztosítják az ifjú tisztek szakmai fejlődését.

1595977827

Fotók: a szerző felvételei