Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harmadszor rendeztek KatonaSuli-tábort Szolnokon

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2014. július 27. 11:35

Július 21-25. között immár harmadik alkalommal vehettek részt fiatalok az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis KatonaSuli-táborában. Idén ez harmincnyolc 15 és 18 év közötti diáknak tölthetett el egy hetet az alakulatnál.

A szolnoki tábor népszerűségét mutatja az is, hogy a létszám évről évre emelkedik. Mádi Lajos alezredes, az alakulat kiképzési főnöke kiemelte: a tábor sikerét bizonyítja, hogy vannak visszatérők is. Elhangzott:  résztvevők fele olyan iskolából jön, amellyel együttműködési megállapodást kötött az alakulat. Jelenleg öt ilyen oktatási intézmény van – Abonyban, Jászberényben, Mezőtúron, Szolnokon és Tiszaföldváron -, ám ez a kör a jövőben várhatóan tovább bővül majd.

1595976072

A szolnoki bázis többek között azért is vonzó helyszín, mert egyedül itt lehet megismerkedni katonai repülőtér tevékenységével, légi járművek működésével, illetve vízi túlélési technikákkal.

Ebben az évben a helybéliek mellett abonyi, bátonyterenyei, budapesti, egri, gödöllői, jászberényi, mezőtúri és tiszaföldvári diákok ismerkednek a katonai élet rejtelmeivel és kihívásaival. Ezek közül a katonai testnevelés és a lövészet a legnépszerűbb, míg a legnagyobb megpróbáltatást a hosszabb menetgyakorlatok jelentik.

1595976072

Az idei tapasztalatokról szólva Mádi alezredes elmondta: mindent sikerült megvalósítani, amit elterveztek.  A tábor egyik legnagyobb értéke, hogy viszonylag rövid idő alatt is nagyon megerősödik fiatalok között a bajtársiasság, melynek köszönhetően együttműködésre képes közösséggé kovácsolódnak.

A szolnoki KatonaSuli-tábor a tervek szerint jövőre is várja a katonai élet iránt érdeklődő fiatalokat, akik iskoláikon keresztül kaphatnak pontos információt a jelentkezéshez.


Fotó: Fodor Orsolya