Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Három pillér

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. január 10. 20:07

A HM Currus zárkörűen működő Részvénytársaság sokak számára talán még mindig a T–72-es közepes harckocsikat, a BTR–80-as páncélozott csapatszállítókat és mondjuk a szentesi pontonos KraZ-okat javító céget jelenti. Gödöllőn azonban már más szelek (is) fújnak…

1595947534
Az egyedülálló ipari platformként, egyben országos szinten is számottevő ipari bázisként is jellemezhető gazdasági társaság életének és munkájának továbbra is fontos részét képezik a Magyar Honvédség jelenlegi, hadrendben álló harc- és más járműveinek javítása, felújítása.

– A piac már azt is megköveteli, hogy a jövőbe nézzünk, az innováció, a kutatás-fejlesztés felé forduljunk – mondta a cég élére 2012 áprilisában kinevezett Molnár Attila vezérigazgató. Éppen ezért a cégvezetés a nehezen elérhető szerény nyereséget fejlesztésekbe, felmért piaci igények szerint a járművek és más rendszerek tervezésébe, prototípusainak elkészítésébe fekteti. Csak így remélhető, hogy a Currus a hazai és a nemzetközi piacon is versenyképes termékekkel vértezze fel magát, és túlélje a jelenlegi, illetve a közeljövőben várható gazdasági nehézségeket. A Magyar Honvédség gépjárműveinek, harcjárműveinek, fegyvereinek javítása ma is a cég alapfeladata, de az új szemlélet alapján már az integrációt, a reorganizációt és a kreativitást tekintik „hármas parancsnak".

(További részletek a Magyar Honvéd magazin január 11-én, pénteken megjelenő számában!)