Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hegedüs Ferenc páncélos őrmester nevét viseli az épület

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2018. július 12. 8:02

Épületnévadó ünnepséget tartottak július 10-én, kedden Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Mostantól Hegedüs Ferenc páncélos őrmester nevét viseli a Görgey-laktanya 3. számú épülete. Az eseményen részt vett Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, valamint az alakulatok rangidős altisztjei is.

1599190292
„Hegedüs Ferenc páncélos őrmester, a mi Feri bácsink, ma lenne 104 éves. A vasárnap avatott altisztek még személyesen találkozhattak vele, az általa tartott rendhagyó történelemórák keretein belül. Az utolsó pillanatig élt benne a jutasi szellem. Altiszt volt ízig-vérig" – mondta ünnepi beszédében Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka.

1599190292
„Mostantól az épület, Hegedüs Ferenc nevét viseli, emlékeztetve minket mindennap arra, hogy igazi altiszti példakép volt: kitartásra, szorgalomra, becsületre, hazaszeretetre tanított bennünket" – tette hozzá.

1599190293
„Nagyapám mindig büszke volt arra, hogy egykoron hivatásos katona lehetett és arra is, hogy a magyar katonák a nehéz körülmények között is megállták a helyüket. Ezt a helytállást a Jutasi Altisztképző Intézetben szerzett tudásnak tulajdonította: amit Jutason, fiatalon megtanult, arra százéves korában is emlékezett" – mondta az ünnepségen ifjabb Hegedüs Ferenc, a néhai őrmester unokája.

1599190293
Fotó: a szerző felvételei