Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hegyi vezető felderítő – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. június 8. 13:25

Elég szokatlan és kissé nehéz vállalkozás úgy bemutatni valakit, hogy a teljes nevét nem lehet leírni, s az arcát sem mutathatjuk meg. De van olyan eset, amikor egy kivételes pályafutás igazán megérdemli a kompromisszumot.

1595973365
Ilyen pályafutás K. Krisztián zászlósé, az MH 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj felderítőszázadának vezénylőzászlósáé is, akitől abból az apropóból kértem találkozót, hogy az Amerikai Egyesült Államokban (Bridgeport, CA) sikeresen elvégezte a tengerészgyalogság hegyi vezető (mountain leader) tanfolyamát.

Nehezen állt kötélnek, s ódzkodását csak a vele folytatott beszélgetés után értettem meg: tényleg van mire „szerénynek", háttérben maradónak lennie. Mert szülővárosából, Kazincbarcikáról roppant változatos és hadműveleti területi szolgálatokkal tarkított út vezetett a kaliforniai Mammoth Mountain-ig.

Mindig is érdekelték a fegyverek, így aztán az általános iskola után törvényszerű volt, hogy tanulmányait az MH Fegyverzettechnikai Honvéd Szakközépiskola és Kollégiumban folytatta, elektronikai szakon.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin június 13-án, pénteken megjelenő számában!)