Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helyőrségi Tavaszi Szemle és katona-zenekari fesztivál a Hősök terén

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. május 27. 14:59

Két színes program is várja a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket Budapesten, május 30-án, szombaton. A Hősök terén 10 órakor katonai díszszemlével kezdődik a hagyományos Helyőrségi Tavaszi Szemle, délután pedig a hősök napja alkalmából rendeznek katona-zenekari fesztivált.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 2012 óta rendezi meg évről évre a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. Az idei, május 30-ai, szombati rendezvényen a budapesti katonai alakulatok díszszemléjét láthatja a közönség a Hősök terén, majd a Városligetben számos dinamikus és statikus bemutató várja az érdeklődőket.

1595994381

A gyerekek és felnőttek megismerhetik például a tűzszerészek eszközeit, a katonai rendészek munkáját és fegyvereit, megszemlélhetik a díszelgők ruháit és fegyvereit, lesz haditechnikai eszköz bemutató, lézeres szimulátor és airsoft lövészet. A hölgyeket az egészségügyi sátrakban pszichológiai és prevenciós tanácsadással, fittségi- és életmód tanácsokkal, és szűrővizsgálatokkal várják.

A Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálata és a Katolikus Karitász játékbusszal várja a gyerekeket, Baptista Szeretetszolgálat pedig mentőkutyás bemutatóval, bohóccal és arcfestéssel.

A katonazenészek idén is látványos alaki bemutatók és koncertek keretében mutatják be tudásukat a közönségnek. Városszerte felharsannak a fúvósok, döngnek majd a dobok, s megszólalnak a kedvelt dallamok a legjobb hazai együttesek tolmácsolásában.

1595994382

A 15 órakor kezdődő „hősök napi" katona-zenekari fesztivál egyik leglátványosabb eleme a „gyepshow" lesz, melyen a zenekarok nemcsak mesterségbeli tudásukról, hanem akrobatikus ügyességükről is tanúságot tesznek. A közös koncertet Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere vezényli.

A rendezvényekre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

(Archív felvételeink a tavalyi helyőrségi tavaszi szemlén készültek.)