Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helytállás a határon

Szöveg: MH AIAK | Fotó: MH AIAK |  2019. augusztus 27. 15:22

A Magyar Honvédség katonái segítségével élesztették újra azt a külföldi állampolgárságú hölgyet, aki szombat hajnalban lett rosszul a röszkei határátkelőnél.

1599209593

Pap Zsuzsanna szakaszvezetőt és Kassai Gábor szakaszvezetőt, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár határon szolgálatot teljesítő egészségügyi katonáit augusztus 24-én a rendőri erők értesítették az esetről. A helyszínre érkezve egy 60 év körüli, szerb állampolgárságú hölgyet találtak, akit családtagjai vízzel locsoltak és ránézésre a szívelégtelenség jeleit tapasztalták rajta. Azonnal megkezdték a beteg kivizsgálását, mellyel egy időben megérkeztek az Országos Mentőszolgálat munkatársai is.

Sajnálatos módon a beteg állapota elkezdett romlani, olyannyira, hogy légzése és a pulzusa is leállt, ezért közösen megkezdték annak szakszerű újraélesztését. Közben, a riasztás kapcsán, a határátkelőhöz sietett egy mentőorvos csapat is, amely vezetésével stabilizálták és normalizálták a szerb állampolgár életjeleit. A közbeavatkozásnak köszönhetően a beteget sikeresen stabil állapotba hozták, így már a mentők el tudták szállítani további kezelésre. A hódmezővásárhelyi katonák közreműködése nélkül nagy valószínűséggel tragikus kimenetele lett volna az esetnek.