Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hende Csaba: egységes bázissal és típussal lenne a leghatékonyabb a helikopterek működtetése

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. január 17. 10:10

Egységes bázissal és típussal lenne a leghatékonyabb a helikopterek működtetése, ezt készíti elő a kormány – erről beszélt a honvédelmi miniszter január 16-án, csütörtök este az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hende Csaba kifejtette: az országnak nem csak a katonai igényeket, hanem a rendőrség, a terrorelhárítás, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat igényeit is kielégítő egységes nemzeti helikopterképességre van szüksége.

„A nemzeti helikopterképesség megteremtése évek óta napirenden lévő feladat" – emelte ki a miniszter, hozzátéve: nem csak a honvédségnek, hanem minden állami szervnek szüksége van helikopterre. A kormány álláspontja, hogy ezt egységes bázison, egységes típussal és műszaki kiszolgálással lehet a leghatékonyabban kialakítani.
Mindezzel egy a közelmúltban folytatott megbeszélésen a NATO képviselői is egyetértettek – mondta Hende Csaba, hozzátéve: a parlamenti pártok között is egyetértés van abban, hogy ezt a kérdést meg kell oldani – tette hozzá.

Hende Csaba tavaly év végén az MTI-nek adott interjújában azt mondta, hogy a helikopter- és repülőbeszerzések előkészületei folyamatban vannak, de ez a kormányzati ciklus még a döntés-előkészítésről szól.

Hende Csaba az Arénában arra is kitért, hogy január 17-én, pénteken Kecskeméten írja alá a szlovén védelmi miniszterrel azt a megállapodást, amelynek értelmében a magyar Gripen vadászrepülőgépek bekapcsolódnak Szlovénia légterének védelmébe.

Az InfóRádióban készült interjú itt nézhető meg:


Az Ön böngészője nem jeleníti meg a beágyazott
tartalmat…

Az Ön böngészője nem jeleníti meg a beágyazott
tartalmat…