Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hétvégén ismét Military Fesztivál

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. május 29. 15:12

Látványos csatajelenetekkel, bemutatókkal várják a szervezők, a katonai hagyományőrzők és a Magyar Honvédség alakulatai a hatodik Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál vendégeit június 1-jén és 2-án Kunszálláson.

1599203482
A térség legnagyobb – ingyen látogatható – szabadidős military- és sporttémájú, tematikus rendezvényére az ország különböző részeiből több mint száz, 20. századi felújított katonai jármű érkezik majd, így tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, egészségügyi sürgősségi, híradós és haszongépjárművek.

A rendezvényen több száz hagyományőrző eleveníti majd fel a különböző történelmi korokból származó harci és csata jeleneteket, háborús élőképeket – bemutatva az akkori honvédek öltözetét, fegyvereit és életét. Az érdeklődők a bemutatók alkalmával azonban nemcsak a különböző történelmi korok katonáival fognak találkozni. Közkívánatra ugyanis ismét szerepelnek a programban második világháborút idéző, pirotechnikai eszközökkel alájátszott, interaktív harci jelenetek is.

1599203482
A kereskedelmi standokon, sátrakban pedig katonai eszközök, járműalkatrészek, könyvek, egyenruhák, váll-lapok közül válogathatnak majd a relikviák gyűjtői. Bemutatót tartanak többek közt a Készenléti Rendőrség tagjai, az RC repülő és tank modellezők, az AIR zónában pedig a repüléshez kötődő tárgyak és technikai eszközök lesznek láthatók, valamint egy Li-es repülőgép csillagmotorját (Svecov AS-62IR) is többször be fogják indítani.

A fesztiválon megismerhetik a látogatók a Magyar Honvédség korszerű technikai eszközeit. Kitelepülnek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai is, akik a szerződéses, az önkéntes műveleti és területvédelmi tartalékos katonákkal szembeni egészségügyi, fizikai elvárásokról, a felvételt nyertek járandóságairól és a szolgálatellátás körülményeiről nyújtanak részletes tájékoztatást a katonai életpálya iránt érdeklődőknek.

További információk a rendezvény honlapján.

1599203482
(Archív felvételeink az elmúlt évek fesztiváljain készültek.)

Címkékfesztivál