Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Híradókatonák koszorúztak Tatán

Szöveg: Kertész László nyugállományú százados |  2014. szeptember 14. 10:03

Idén immár nyolcadik alkalommal emlékeztek meg az egykori tatai alakulat tisztjei és tiszthelyettesei, valamint polgári alkalmazottai az 57. híradózászlóalj és jogutód szervezete, az 57. vezetésbiztosító zászlóalj 1995. december 31-i felszámolásáról és az azóta elhunyt bajtársakról.

1595978779

A megemlékezés résztvevői szeptember 6-án délelőtt megkoszorúzták a Klapka György laktanyában – a régi körletük falán − elhelyezett emléktáblát, majd a Május 1. út–Komáromi út kereszteződésénél felállított emlékoszlopot. A megemlékezésen beszédet mondott dr. Császár Lajos nyugállományú alezredes, az alakulat egykori parancsnoka. Az emléktáblát és az emlékoszlopot is megáldotta és megszentelte Markovics Milán Mór főhadnagy, az MH 25. Klapka György Lövészdandár tábori lelkésze.

1595978779

A megemlékezésen Lázár Antal nyugállományú zászlós tárogatózenéjére a jelenlévők együtt énekelték el a Himnuszt. Az emlékoszlopra az állomány nevében koszorút helyeztek el dr. Császár Lajos és Éles Lajos nyugállományú alezredesek, valamint Sárközi József nyugállományú ezredes, a Honvéd Bajtársi Klub tatai elnöke és Farnadi Béláné főtörzsőrmester. Az eseményen az MH 25. Klapka György Lövészdandár híradókatonáit Imhoff László alezredes, az alakulat híradó- és informatikai főnöke képviselte.

1595978779

Fotó: Petrovics Renáta