Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hit, tudás, fegyelem

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2016. december 11. 12:19

Két, még 2014-ben kötött együttműködési megállapodást újítottak meg december 7-én, Szolnokon.

Az aláíráson dr. Koller József ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis megbízott parancsnoka, dr. Novák István érseki tanácsos, a Jászberényi Katolikus Általános és Középiskola Liska József Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tagintézményének főigazgatója, valamint Vass Zoltán, a Tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium és Szakközépiskola megbízott intézményvezetője vett részt.

Koller ezredes elmondta: akik érettségi tárgyként választják a katonai alapismereteket, a katonai pálya alapismeretei és jellemzőinek megismerése mellett, egész életükre pozitívan kiható tapasztalatokat szereznek. A megállapodás keretén belül a szolnoki alakulat továbbra is vállalja, hogy kiemelt katonai rendezvényein részvételt biztosít a katonai alapismereteket tanuló diákoknak, a lehetőségek függvényében alkalmat ad a katonai hivatás mélyebb megismerésére, biztosítja a tantárgy oktatásához szükséges oktatástechnikai eszközöket, és szakmai segítséget nyújt a tantárgyat oktató pedagógus felkészítéséhez.

1596024384

Novák István érseki tanácsos, főigazgató a hit, a tudás és a fegyelem fontosságát hangsúlyozta. Tapasztalata szerint a rendezett, fegyelmezett légkör biztosítja a tanítás és tanulás lehetőségét, valamint a tudásközpontú rendszer működését. Ezen diákok eredményei példaértékűek a többi gyermek számára is. A nagyfokú társadalmi igényt alátámasztja az is, hogy a szülői értekezleteken, pályaválasztási rendezvényeken óriási az érdeklődés a szülők és gyerekek körében egyaránt, számolt be tapasztalatairól Vass Zoltán megbízott intézményvezető.

A szerző felvételei