Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hívogatnak bennünket húsvét harangjai”

Szöveg: Szűcs László |  2018. március 28. 8:42

„Hívogatnak bennünket húsvét harangjai. Újra meg újra utolérik az embert az éjszakában, ahol pedig meg tudják indítani a szíveket, ott az éjszakát a hajnal váltja fel. A sötétség szertefoszlik és felragyog a nappal ma is. Ez az ígéret a húsvéti öröm forrása.” XVI. Benedek pápa gondolataival köszöntötte a Honvédelmi Minisztériumban rendezett nagyheti áhítaton megjelenteket Berta Tibor ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke március 27-én, kedden.

1599184074

A Honvédelmi Minisztérium Katolikus és Protestáns Tábori Püspökségei által szervezett áhítaton Máté Sándor alezredes, a protestáns tábori püspökség püspöki titkára mondott imádságot.

1599184074

Ezt követően Berta Tibor ezredes idézett Szent János könyvéből, majd Máté Sándor alezredes és Bíró László katolikus tábori püspök elmélkedett az elhangzottakról.  „Ha a húsvétot szépen akarjuk ünnepelni odahaza, akkor ne csak a cselekedeteket végezzük el, ne csak a feladatokra gondoljunk, hanem az önátadásra. Akkor vagyunk képesek az egymásnak való önátadásra, ha átadjuk magunkat Jézusnak" – fogalmazott Bíró László tábori püspök.

1599184075

Záró áldásában Máté Sándor alezredes és Bíró László tábori püspök kívánt szép húsvétot és áldott ünnepeket a Magyar Honvédség katonáinak és közalkalmazottjainak.

1599184075

Az eseményen – melyen mások mellett dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára is részt vett – a Légierő Zenekar − Veszprém kamarazenekara működött közre.

1599184075

Fotó: a szerző felvételei