Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hódmezővásárhelyen jártak a felsővezetői tanfolyam hallgatói

Szöveg: Szabó Ottó törzszászlós |  2017. június 20. 13:46

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában vettek részt szakmai napon az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hallgatói.

Bátor Ferenc alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár megbízott parancsnokhelyettese fogadta a hallgatókat, akik dr. Tamási Béla ezredes vezetésével érkeztek Hódmezővásárhelyre. Bátor alezredes előadásából a tanfolyam résztvevői tájékoztatást kaptak a katonai szervezet rendeltetéséről, feladatairól, valamint az alakulat képességeiről.

1596034520

A parancsnoki tájékoztató után a Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka, Drót László ezredes mutatta be az MH AIAK feladatrendszerét, szervezeti felépítését, Bács-Kiskun, illetve Csongrád megye területén végrehajtandó határvédelmi feladatait. A tanfolyam résztvevői megtekintették a harcvezető központot is. A tájékoztatón elhangzott: a határvédelmi bázisokat azért alakították ki, hogy a katonák kulturált körülmények között teljesítsék feladataikat, a lehető legrövidebb idő alatt elérjék szolgálati helyüket és kulturált környezetben tölthessék el a szolgálat utáni pihenőidejüket. „A hallgatók közül már többen láttak el különböző beosztásokat az ideiglenes biztonsági határzár építése során, valamint a Közös Akarat feladat végrehajtásával kapcsolatosan, de a folyamatos fejlesztések nem mindenki számára voltak ismeretesek" – mondta dr. Tamási ezredes.

Ezután a hallgatók felkészítést kaptak a biztonsági előírásokról, majd a mórahalmi határrendészeti kirendeltségen tettek szakmai látogatást. A kirendeltségen megtekintették a rendőrségi vezetési központot, ahol képet kaphattak a rendőrség feladatairól valamint az összeköttetés rendjéről. Végül, Bátor alezredes kíséretében megtekintették az ideiglenes biztonsági határzárat.

Fotó: a szerző felvétele