Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hol sírjaink domborulnak…”

Szöveg: Táborosi Henrietta őrmester |  2012. október 18. 14:02

Katonai tiszteletadással állítottak síremléket Horváth Ákos honvéd, a Magyar Honvédség halottjának emlékére 2012. október 17-én a kalocsai köztemetőben.

„Láttam már a mennyországot ugrás alkalmával,

Ejtőernyős áll őrséget díszes kapujában.
Visszajöttem megmondani ezt a büszkeséget,

Mennyországban ejtőernyős adja az őrséget."

1595943324

A megemlékezésen az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj képviseletében részt vett dr. Ruszin Romulusz ezredes, a katonai szervezet parancsnoka, Boronkai Ferenc zászlós, a zászlóalj megbízott vezénylőzászlósa, valamint az 1. gyorsreagálású század teljes személyi állománya, akikkel Horváth Ákos együtt szolgált.

 

Az eseményen Ruszin ezredes emlékezett meg Horváth Ákosról, a Magyar Honvédség halottjáról. Beszédében kiemelte: emléket állítottak Ákosnak, de nem a hideg márvány vagy a kő, hanem a bennük élő, iránta érzett szeretet és emlékeik őrzik meg nevét. Ákos csatlakozott a magyar hősökhöz, akik életüket áldozva vésték bele nevüket a történelem sziklájába − neve és emléke maradjon áldott mindörökké!

Horváth Ákos honvéd rövid katonai pályafutását 2011 áprilisában kezdte meg alapkiképzéssel, majd júliusban került az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj csapatába, ejtőernyős lövész beosztásba, ahol gyors beilleszkedése után megkezdte ejtőernyős szakalapkiképzését. A sikeres elméleti vizsga után a gyakorlat következett, de első ejtőernyős ugrása tragikus módon végződött.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

1595943324

A katonai szervezet köszönetet mond az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda kecskeméti érdekvédelmi munkatársainak és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár állományának a síremlékavatás lebonyolításához nyújtott támogatásukért.