Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd Férfikar: újraindul a bérletsorozat

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. október 16. 13:56

A Honvéd Együttes férfikara ebben az évadban is elindítja három részes budapesti bérlet-sorozatát a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Október 31-én Cherubini Requiemjét hallhatja a közönség. A koncerten Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy, a férfikar művészeti vezetője vezényel. Közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar.

1595961386

Jövő év február 7-én a német romantika férfikari művei lesznek műsoron. Matthias Brauer, a Párizsi Rádió Énekkarának karigazgatója vezénylete mellett közreműködik a méltán híres Szilasi Alex zongoraművész.

Március 7-én pedig az együttes válogatást ad elő a XX. és XXI. századi kortárs szerzők férfikari műveiből, melyet Riederauer Richárd, a férfikar másodkarnagya vezényel.

A világszerte egyedülálló, negyventagú Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella" kórusirodalom legjobb alkotásai. Művészetének színvonalát a Bartók-Pásztory-díj, valamint a 2013-ban önállóan is elnyert Magyar Örökség-díj jelzi. A férfikar karigazgatója Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy.