Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd Testalkati Program: Székesfehérváron is bemutatkoztak a szakemberek

Szöveg: J. Zs. |  2015. december 9. 19:45

Az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztályának szakemberei a napokban a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél is beindították a Honvéd Testalkati Programot.

1596005421

Az érdeklődők részére dr. Juhász Zsolt alezredes és dr. Györe István főorvos tartott előadást a Honvéd Testalkati Programmal (HTP) kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a programban való részvétel módjáról,
a különböző lehetőségekről, valamint az egy évig tartó egyéni, személyre szabott életmód-tanácsadás folyamatáról.

A HTP-vel párhuzamosan – az éves munkatervnek megfelelően – az Egészségmegőrző Prémium Programon is részt vehettek
a székesfehérvári laktanyában az előzetes regisztrációval jelentkezők. A szakemberek – a vérnyomás, vércukor, koleszterin, PSA és Vicardio (szív-stressz) vizsgálati eredmények alapján – egyénre szabottan tájékoztatást nyújtottak a fennálló egészségügyi kockázatokról. Emellett – a személyes konzultációk során – javaslatokat tettek arra, hogy milyen életmód változtatás, esetleg további ellenőrzés szükséges ahhoz, hogy elkerülhetővé, megelőzhetővé váljanak azok a krónikus megbetegedések, amelyek nem csak
az egészségügyi-, de a katonai alkalmasságukat is befolyásolhatják.

1596005421

Az egyéni tanácsadás minőségét továbbra is azok a több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező táplálkozáselméleti-, mozgás-, edzéselméleti-, terhelés-élettani- szakemberek, valamint sportorvosok, egészségfejlesztő és egészségpszichológusok biztosították, akik a HTP keretében rendelkezésre állnak a programba jelentkezők számára.

Az MH Egészségügyi Központ szakemberei folytatják a megkezdett munkájukat, bízva abban, hogy egyre több katonához eljut a HTP híre és egyre több elszánt, és kellően motivált életmódváltást igénylő kolléga csatlakozik hozzá.

1596005421