Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd tisztjelöltek felkészítése Szolnokon

2019. május 20. 16:46

Május 6-9. között ENSZ békeműveleti alapfelkészítésen vett részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) húsz honvéd tisztjelöltje az MH Béketámogató Kiképző Központban.

1599203059
A foglalkozások a békefenntartói eljárások tantárgy keretében zajlottak, a kihelyezett szolnoki órákért a hallgatók kreditpontokat kapnak, a tantárgy gyakorlati jeggyel zárul.

1599203059
Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Logisztikai Intézetének másod- és harmadéves, katonai logisztika alapszakos hallgatói az alapvető békeműveleti eljárásokkal és technikákkal ismerkedtek meg. A leendő honvédtisztek a felkészítés során elméleti és gyakorlati foglalkozásokon sajátították el többek között a menetbiztosítás alapjait és a műveleti területen történő rádió hírváltás szabályait. Megismerkedtek a megfigyelőpontok telepítésének, üzemeltetésének sajátosságaival, továbbá a műveleti területen megkövetelt viselkedési szabályokkal. Gyakorolták a tárgyalástechnikát, valamint a tolmácskezelést, emellett megtanulták, mi a teendőjük egy baleseti helyszínen.

1599203059
Az elméletben megszerzett tudásukról a hallgatók terepen adtak számot. A zárófeladatot május 9-én Szolnokon és térségében rendezték meg egy komplex járőrgyakorlat keretében, amelyen a tisztjelöltek fegyvertelen ENSZ katonai megfigyelőként vettek részt.

1599203059
Fotó: