Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi és családi nap a Mátyásföldi Repülőtéren

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: Ruzsa István |  2019. október 8. 7:43

Honvédelmi és családi napot rendeztek október 5-én, szombaton a mátyásföldi repülőtéren. A XVI. kerületi reptéren színes programok várták az érdeklődőket.

1596069823

Az ünnepélyes zászlófelvonást követően az Anyagellátó Raktárbázis mátyásföldi telephelyén Kovács Péter, XVI. kerület polgármestere és dr. Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatalának igazgatója köszöntötte a látogatókat.  Beszédjüket követően a Budapest Helyőrség Zenekar szórakoztatta műsorával a közönséget. A Szurmay Sándorról elnevezett honvédelmi és családi napon érdekes színfolt volt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról érkező Mi-24 típusú harci helikopter és az AS-350B típusú könnyű helikopter légiparádéja. 

A délutánba nyúló programon az érdeklődők megismerkedhettek a Magyar Honvédségnél rendszeresített haditechnikai eszközökkel, valamint a teher- és személygépjárművekkel, mindemellett bepillantást nyerhettek a katonai hivatás mindennapjaiba. A dinamikus bemutatók is érdekesnek bizonyultak: az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész kutyákkal érkezett a rendezvényre, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének katonái pedig, akrobatikus elemekkel átszőtt díszelgő műsorral szórakoztatták az érdeklődőket. A reptérre látogatók a rendezvény ideje alatt megismerhették a tűzoltóság, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a mentőszolgálat munkáját.

1596069823

Más katonai szervezetek is meghívást kaptak a családi napra, így a rendezvényen részt vett: az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ Toborzórészlege, az MH Egészségügyi Központ, az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ és az MH Katonai Rendészeti Központ is.

 

1596069824

 „A XVI. kerületi Védelmi Bizottság rendezvényén nem csak a Magyar Honvédség, hanem más fegyveres- és rendvédelmi szervek is bemutatkoznak, ezzel demonstrálva azt, hogy a haza védelme széles társadalmi összefogás ügye. A bemutatók lehetőséget teremtenek arra, hogy a kerületi, illetve a fővári lakosság szélesebb körben ismerje meg a munkánkat" – árulta el érdeklődésünkre Kolonics Attila ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka.

A rendezvényen részt vett Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka is, aki Kolonics Attila ezredessel járta végig a bemutató helyszíneit.

1596069823
Címkéknyílt nap