Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi Kötelék és Göcsej Harci Túra a Kis-Balatonnál

Szöveg: Kovács László őrnagy |  2014. szeptember 24. 20:31

Szeptember 10-én az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) zalaegerszegi irodája a Zala Megyei Védelmi Bizottsággal közösen szervezte meg a Honvédelmi Kötelék–Göcsej Harci Túra elnevezésű ifjúsági honvédelmi versenyt a zalaszabari KalandoZoo Élményparkban.

1595979390

Bár az időjárás nem igazán volt tekintettel a versenyzőkre, hiszen az egész napos eső jócskán megnehezítette minden résztvevő dolgát, a diákok elszántsága, a kalandpark nyújtotta új versenyszámok, illetve a Kis-Balatonra nyíló festői panoráma valamelyest feledtette a nyirkos, csúszós talaj okozta nehézségeket.

A tizenegy csapat tizenkét versenyszámban – ebből nyolc a Honvédelmi Kötelék erősorrendjét adta – mérte össze tudását és elszántságát a megmérettetés ideje alatt.
A tizenkét versenyszámot magába foglaló Göcsej Harci Túrát, valamint a Honvédelmi Kötelék állomásait felölelő pályákat egyaránt a keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium csapata teljesítette a legeredményesebben, így amellett, hogy ők vehetnek részt tavasszal a Honvédelmi Kötelék országos döntőjén, a Zala Megyei Védelmi Bizottság által felajánlott fődíjat, az egyhetes mogyoródi military-táborozást is magukénak tudhatják.

1595979390

A Honvédelmi Kötelék végeredménye:

1. Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium − Keszthely

2. Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola − Lenti

3. Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium − Zsigmondy-Széchenyi Székhelyintézmény − Széchenyi Tagintézmény

1595979391

A Göcsej Harci Túra végeredménye:

1. Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium − Keszthely

2. Kölcsey Ferenc Gimnázium − Zalaegerszeg

3. Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola − Lenti


Köszönet a verseny megszervezésében, támogatásában és lebonyolításában részt vevőknek: a Zala Megyei Védelmi Bizottságnak, a MATASZ Zala Megyei Szervezetének, a Zalaegerszegi Honvédklubnak, a Szent György Lovagrendnek és a zalaszabari KalandoZoo Élményparknak.

1595979391

Fotó: Kocsis Attila nyugállományú zászlós