Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi verseny az Egressyben

Szöveg: F. M. |  2016. október 12. 16:36

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral együttműködésben álló Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma ismét megrendezte őszi honvédelmi versenyét.

1596021338

A versenyre a KatonaSuli-programban részt vevő iskolákon kívül is jelentkezhettek csapatok. Érkeztek a Than Károly Ökoiskolából, a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumból, a Verebély László Szakgimnáziumból, a Bercsényi Miklós Szakképző Iskolából, a Weiss Manfréd Szakközépiskolából és természetesen a házigazda Egressy is indított csapatot a megmérettetésen.

A főszervező Csiki Attila igazgatóhelyettes és Faludi Miklós főtörzsőrmester, a katonai alapismeretek tanára kifejezetten katonai jellegű feladatokat állított össze. A csapatok egyszerre kapták meg a titkos üzenetet, melyet öt percig tanulmányozhattak, hogy majd a verseny végén minél többet felidézzenek belőle.

1596021339

A kézigránátdobást nehezítette, hogy a teniszháló fölött kellett célba találni. A sebesültszállítás sem volt egyszerű feladat, hiszen a sebesült tengerészzsákját, puskáját és sisakját is vinni kellett. A kúszófolyosó leküzdése és a gumiban futás inkább fizikai erőt igényelt, míg az AK-47 szét- és összeszerelése, illetve a tárazás már szakmai ismereteket is kívánt. Menetdal verseny, fekvőtámaszverseny, terepjáró tolás, légpuska lövészet, kötélmászás szerepeltek még a leküzdendő feladatok között.

A Than Károly Ökoiskola csapata és a II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola csapata azonos pontszámmal, holtversenyben végeztek az élen, ám a mindent eldöntő fekvőtámasz versenyből a Than Károly Ökoiskola csapata került ki győztesen.

1596021339

Fotó: Szabó Máté