Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédeskü Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. december 12. 8:19

Hatvanhat szerződéses legénységi állományú katona, valamint pályakezdő tiszt és altiszt tett esküt Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A szeptember közepén bevonult állomány a tízhetes alapkiképzés teljesítését és a sikeres záróvizsgát követően tehetett fogadalmat a haza védelmére. Az eskü szövegét dr. Boholy Kristóf honvéd mondta társai előtt.

1596042377

Az esküt tett katonákat az akadémia parancsnoka, Bozó Tibor dandártábornok köszöntötte. „Az elmúlt tíz hétben olyan ismereteket szereztek, amelyek jó alapot képeznek ahhoz, hogy a Magyar Honvédség alakulatainál építhessenek rá. Azt kívánom önöknek, hogy legyenek fegyelmezettek, tájékozottak és mindenekelőtt alázatosak. A katonai szolgálatot csak alázattal lehet végezni, és ez független minden rendfokozattól" − mondta.

Bozó Tibor dandártábornok kiemelte a bajtársiasságot, mint a katonák egyik alapvető erényét, majd az élethosszig tartó tanulásra hívta fel a figyelmet. „Legyenek tájékozottak, tudjanak vitás kérdésekben megnyilvánulni, álláspontjukat képviselni. Szakmájukban pedig legyenek profi szakemberek. Hiszen a célunk közös, ahogy az esküben is elhangzott: a haza védelme, életünk árán is" − fogalmazott.

1596042378

A most fogadalmat tett katonák az alapkiképzés végeztével visszatérnek alakulataikhoz, ahol megkezdik tényleges szolgálatukat. 

1596042379

Fotó: a szerző felvételei