Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédségi bemutató és katonazenészek a hagyományőrző fesztiválon

Szöveg: Rada Barbara |  2014. május 20. 15:20

Hetedik alkalommal rendezik meg idén − május 30. és június 1. között − a Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivált a „vizek városában”. A háromnapos rendezvényen idén is bemutatkozik az MH 25. Klapka György Lövészdandár, illetve ekkor tartják a VII. Regionális Katona-zenekari Fesztivált is.

1595972182
Minden évben több ezer ember látogat el Tatára, a Patarára

Az immár hagyományos, minden évben több ezer embert Tatára vonzó rendezvényről tartott sajtótájékoztatón Sipos Antal ezredes, a tatai lövészdandár törzsfőnöke elmondta: az alakulat mindig is nagy hangsúlyt fektetett a hagyományok ápolására. Kiemelte: a tatai katonák között is sokan vannak, akik hagyományőrzők. Hozzátette azt is, hogy a rendezvényen bemutatkozik az alakulat, az érdeklődőknek lehetőségük lesz arra, hogy betekintést nyerjenek a tatai katonák mindennapi életébe.

Balázs Attila százados, a tatai helyőrségi zenekar vezetője elmondta: május 30-án rendezik meg a VII. Regionális Katona-zenekari Fesztivált, amelyen a helyi zenekar mellett három alakulat katonazenészei vesznek még részt és mutatják meg tudásukat a rendezvényre kilátogatóknak.

1595972182

 A rendezvényen idén is bemutatkozik a tatai lövészdandár, illetve ekkor tartják a regionális katona-zenekari fesztivált is