Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hórusz? Rá? Anubisz? Amon?

Szöveg: Juhász László százados |  2013. március 1. 9:37

Győzzön a jobb! − ez volt a mottója annak az általános műveltségi vetélkedőnek, amit február 27-én rendeztek meg Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

A vetélkedőre összesen tízen jelentkeztek. Az „összecsapást" Nyers József mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka nyitotta meg.

1595949959

Az ókori Egyiptomban ki volt a halál és a balzsamozás istene? Hórusz, Rá, Anubisz vagy Amon? – ez csak egy kérdés volt az ötvenből, amely a műveltségi tesztben gondolkodásra késztette a versenyzőket. A csapattagok kreativitásának összehangolására volt szükség abban a feladatban, amelyben egy, a csapat nevéhez illő logót kellett közösen kitalálniuk és megrajzolniuk. És természetesen mindezek mellett még számos feladat várt a versenyzőkre.

A jó hangulatú vetélkedő végén Nyers József ezredes átadta a résztvevőknek az okleveleket, illetve a dobogósoknak a jól megérdemelt könyvjutalmat. Az első helyen a 2. hídépítő század „Ezred +váltó" nevű csapata végzett, melynek tagjai Szkalonai János százados, Papp István őrmester, Kiss István Csaba őrvezető, Kovács Gábor őrvezető és Losonczi Péter őrvezető voltak.

1595949959

Fotó: Kovács Dóra Eszter

Címkékműszaki