Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hüse Károlyra emlékeztek

Szöveg: Miklósi Judit |  2014. február 12. 7:27

Születésének 74. évfordulóján, február 5-én, a szolnoki laktanyában található bronz mellszobra előtt emlékeztek meg az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ejtőernyős katonái Hüse Károly posztumusz őrnagyról.

1595967007

Hüse Károly posztumusz őrnagyra emlékeztek Szolnokon

Az alakulat volt parancsnokhelyettese, Furkó Kálmán nyugállományú ezredes – aki korábban együtt szolgált Hüse Károllyal – rövid beszédét követően az állomány egy perces néma főhajtással emlékezett a balesetben elhunyt egykori katonai ejtőernyősre.

Furkó Kálmán nyugállományú ezredes a különleges műveleti zászlóalj jelenlegi megbízott parancsnokával, Cseklán István alezredessel koszorúzta meg Hüse Károly szobrát. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ejtőernyőseinek képviseletében Kollár Gábor százados és Balog Ádám hadnagy helyezte el az emlékezés koszorúját a szobornál.

A megemlékezésen elhangzott: Hüse Károly munkássága példát mutat a jelenlegi és leendő ejtőernyős nemzedékeknek. Érdemes sportoló, polgári és katonai beugró, aranykoszorús ejtőernyős volt. A 6263. ejtőernyős ugrásának végrehajtása közben, 1978. május 26-án veszítette életét Szolnokon.

1595967008
Az alakulat korábbi parancsnokhelyettese, Furkó Kálmán nyugállományú ezredes (középen) együtt szolgált Hüse Károllyal