Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsz kilométer könnyű menetfelszerelésben

Szöveg: Mátyás Andrea |  2012. november 22. 18:57

Alegység kötelékben, könnyű menetfelszereléssel húsz kilométeres, járőr típusú menetgyakorlatot hajtott végre november 21-én az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred kijelölt állománya az Aszal-völgy – Vad-mező – Máriamajor-erdő terepszakaszon.

1595945146

A menetgyakorlat célja az volt, hogy fokozzák az alegységparancsnokok jártasságát a (gyalog-) menet megszervezésében, megtervezésében és irányításában, a személyi állomány menetre való felkészítésében. Szintén fontos, hogy begyakoroltassák a személyi állománnyal a terepen történő tájékozódást, a sebesült szállítást és elsősegélynyújtást, különböző természetes és mesterséges akadályok, terepszakasz leküzdését. Fejleszteni kell továbbá a fizikai állóképességet és kitartást, valamint növelni az alegységek összetartását.

A menetgyakorlaton részt vevő állományt az alegységparancsnokok kioktatták a vonatkozó biztonsági, tűz- és környezetvédelmi rendszabályokból, valamint ellenőrizték az állomány hadifelszerelését, ruházatát, különös figyelemmel a bakancsok állapotára.

A menet során a végrehajtó állomány fokozott figyelmet fordított a természet és a környezet megóvására.

Fotó: Nagy Lajos mérnök alezredes