Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Infrastrukturális fejlesztések Szolnokon

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Kertész László |  2020. június 29. 19:58

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig megvalósult és a közeljövőben megvalósuló infrastrukturális terveinek aktuális helyzetéről tájékozódott Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, június 29-én.

1596081533

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program komplex rendszere a Magyar Honvédség valamennyi haderőnemét érinti. A légierő fejlesztése az utóbbi évben a helikopterek tekintetében is látványosan felgyorsult, a korszerűsítés azonban nem csak az új forgószárnyas haditechnikai eszközök beszerzését tartalmazza, hanem a megfelelő infrastruktúra, valamint az új képességek kialakítását is.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter hétfőn látogatott el a szolnoki bázisra, hogy személyesen tájékozódjon az infrastrukturális fejlesztések jelenlegi állapotáról. A haderőfejlesztési program részeként indul újra el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar állami légiközlekedési alapszakának célirányos és gyakorlati képzése. A tárcavezető – akit látogatására elkísért Kilián Nándor vezérőrnagy, a légierő haderőnemi szemlélője, valamint Sándor Tamás vezérőrnagy, különleges műveleti szemlélő is – megtekintette a képzésnek helyet adó, felújításra váró vagy az alatt álló épületeket, a tantermeket, valamint a szimulátorokat.

1596081533

Benkő Tibor szemügyre vette a közelmúltban felépített hangár-sátrat az előtte kialakított, impozáns méretű előtérrel, amely a forgószárnyas képesség megújítása érdekében beszerzett Airbus H145M helikoptereknek és a Zlin kiképző repülőgépeknek nyújt átmeneti védelmet, amíg a végleges hangárkomplexum fel nem épül. A már felújított, minden igényt kielégítő hangárt szintén megtekintette a miniszter, és látogatást tett a Mi-17-es szimulátornak helyet adó, felújítás előtt álló épületben.

Ezen túlmenően tájékozódott a Különleges Műveleti Szemlélőség elhelyezésének jelenlegi körülményeiről és jövőbeni lehetőségeiről is.

GALÉRIA