Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ingyenes szemvizsgálat a laktanyában

Szöveg: Tordai Kamilla |  2017. szeptember 21. 18:10

Szeptemberben elkezdődtek az ingyenes szemvizsgálatok a MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában.

1596039018

Október a látás hónapja, a kezdeményezést a Magyar Látszerész Szövetség és az optikus szakma közösen hozta létre. Lényege, hogy minél több embernek lehetősége legyen részt venni egy ingyenes szemvizsgálaton. A katonák munkavégzéshez is elengedhetetlen az éles látás, így idén Hódmezővásárhely helyőrség az itt szolgáló katonáknak egy budapesti cég segítségével ingyenes látásvizsgálatokat szervezett a laktanya Egészségügyi Központjában.

1596039018
Az ősz folyamán összesen öt alkalommal lesz a  ingyenes szemészeti szűrővizsgálat a laktanyában, ahol szemész szakorvos, valamint diplomás optometrista és látszerész végzi a szakvizsgálatokat.

A computeres szemvizsgálat mellett a helyszínen ki lehet választani a legmegfelelőbb szemüvegkeretet, de akár új lencse régi keretbe való behelyezésére is van lehetőségük a katonáknak.

Dr. Pusztai Erzsébet alezredes, a dandár Egészségügyi Központjának parancsnoka elmondta: megfelelő figyelmet kell fordítani a katonák egészségügyi állapotára.

Véleménye szerint a rendszeres testnevelés foglalkozások mellett, kifejezetten fontos részt venni az időszakos egészségügyi szűrővizsgálatokon, így a szemészeti szűrésen is, melyre a helyőrség állományának a rendszeresen előírt vizsgálatokon túl, most munkahelyükön is lehetőségük van.

1596039018

Fotó: a szerző felvételei